Tips til vakre bilturer i Norge

Tips til vakre bilturer i Norge

Mange drømmer om en bilferie i USA, men mon tro om ikke Norge byr på noen like vakre og spektakulære opplevelser? Det er mange som elsker å kjøre bil, og enten du ønsker inspirasjon til en ferietur eller bare trenger en ny rute for å komme deg til bestemor finnes det mange vakre bilturer i Norge.

Noe av det fineste med Norge er at naturen er så variert. Det betyr at du kan legge ut på biltur over vakre fjell, langs kysten eller i innlandet. Her kommer noen tips til vakre bilturer i Norge.

Østfold og villmarksveien

Østfold er et stort og innholdsrikt jordbruksfylke som grenser mot blant annet Sverige. Tar du turen til Halden kan du følge riksvei 21. Da kjører du ikke bare gjennom vakker skog, men du vil også komme litt tettere på fylkets spennende historie, som Fredriksten festning, Haldenvassdraget og festningsverkene ved Ørje. Disse ble bygget helt på slutten av 1800-tallet for å beskytte oss mot svenskene, og lagt ned i 1905 da vi inngikk fred med nabolandet.

På vikingtokt i Vestfold

Vikinger er populært, og dersom du har en eller flere vikingentusiaster i familien kan det kanskje være hyggelig med en biltur i Vestfold. Velger du kystveien fra Horten, via sjarmerende Åsgårdstrand, Tønsberg og frem til Helgeroa vil dere få med dere Oseberghaugen der selveste Osebergskipet ble funnet i 1904. Videre kan dere se en steinkirke fra middelalderen og ta en stopp i Tønsberg som faktisk er Norges eldste by. Den har eksistert siden 800-tallet og har hatt besøk av mer enn en viking.

Sognefjellet

Det er lite som roper Norgesreklame så høyt som de nasjonale turistveiene våre. En av de eldste går over Sognefjellet fra Lom til Jotunheimen. Her havner du midt blant stavkirker, vakre Bøverdalen, Flåklypa og til mektige Jotunheimen. Her finner du, som du kanskje allerede vet, både Galdhøpiggen og Glittertind. I tillegg vil bilturen ta deg med over Nord-Europas høyeste fjellovergang. Den ligger på Sognefjellet og befinner seg 1428 meter over havet. Til slutt kan du stoppe bilen og nyte utsikten over Lustrafjorden.

Atlanterhavsveien

Er det en rute mange som elsker bilferie drømmer om så er det den som går langs Atlanterhavsveien. Strekningen befinner seg langs Hustadvika til Lauvøyfjorden og har blitt kåret til verdens vakreste bilreise samt århundrets byggverk.

Langs ruten, som befinner seg i Møre og Romsdal, kan du få med deg landets sydligste fuglefjell, vårt eldste fyr. Atlanterhavsveien, som ble bygget i årene 1983 til 1989, kan i tillegg skilte med hele åtte broer som til sammen har en lengde på 800 meter.

Det mest nødvendige til bilturen

Det mest nødvendige til bilturen er selvfølgelig en bil. Dersom du ikke har bil eller trenger en ny, trenger du kanskje et billån. Det finnes mange låntilbydere der ute med ulike rentetilbud og vilkår. Du har sikkert også fått det gode rådet at det lønner seg å søke hos flere banker og deretter takke ja til det beste tilbudet.

Dette kan høres ut som en stor jobb, men det finnes en enkel løsning. Sammenlign billån hos Scandilån så er du sikker på at du sender søknadene dine til de bankene som har det beste tilbudet når du skal søke. Husk å sammenligne den effektive renten på tilbudene du mottar, da det er denne som viser hva lånet vil koste deg hvert år. Når lån og bil er i orden er det bare å begynne planleggingen av en eller flere vakre bilturer rundt om i Norge.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *