Lær mer om refinansiering

Lær mer om refinansiering

Å refinansiere betyr i bunn og grunn å kvitte seg med et sub-optimalt lån eller finansiell ordning, og få noe bedre på plass i stedet. Dette kan deg gi bedre økonomi eller simpelthen mer spillerom finansielt. Her får du lære litt mer om hva det er og hvordan det kan være til nytte for deg.

I de fleste tilfeller betyr refinansiering simpelthen at man tar et nytt lån for så å bruke pengene til å betale ett eller flere gamle lån, nesten alltid fordi man får bedre vilkår eller lavere rente. Det kan imidlertid også kalles refinansiering dersom man tar opp et nytt lån på noe man allerede har betalt ned et lån på, typisk en bolig eller annen type eiendom som kan brukes som sikkerhet. På den måten kan man oppnå økt likviditet, det vil si ha flere penger for hånden – enten fordi man trenger dem i hverdagen, eller fordi man ønsker å gjøre en investering. Noen bruker også slike lån til å få råd til innkjøp eller ferier de har lyst på. I noen mindre hyggelige tilfeller kan det være nødvendig med slik refinansiering fordi man har problemer med økonomien, kanskje på grunn av uventet sykdom eller arbeidsledighet.

Den aller beste kandidaten for refinansiering er nok den som allerede sitter med store lån med ekstra høy rente, som for eksempel forbrukslån, men som ellers har en forholdsvis ryddig og forutsigbar økonomi med god kredittverdighet. For slike personer er det ikke noe bra å fortsette å betale høye renter og gebyrer på slike lån, fordi de i svært mange tilfeller vil kunne ha mulighet til å få langt bedre betingelser av andre finansinstitusjoner. Det samme gjelder de som har høy kredittkortgjeld, slike kredittkort har som regel høye renter som mange av kortinnehaverne ikke en gang er klar over. De tenker bare på at det er praktisk å betale reiser, hvitevarer og den slags med kredittkort en gang i blant. For de som sliter med slike høye renter kan en ny løsning være et steg på veien mot betydelig bedre økonomi på sikt.

Den som sitter på store summer nedsyltet i for eksempel egen bolig kan også ha nytte av å ta opp et nytt lån. Husk at det gir skattefradrag og andre fordeler, som at du nå vil ha en likviditet som er mer i proporsjon til din formue. Du kan til og med benytte sjansen til å få deg en ny bil eller båt. Les mer her.

Related Post

Tips til årets bilferie

Det er deilig å planlegge ferie. Mange ganger er det planleggingen av årets eventyr som får deg gjennom de kalde,…