Optimaliser dusjrutinen for å forbedre hud og hår

Optimaliser dusjrutinen for å forbedre hud og hår

Har du kanskje dusjet på feil måte hele livet og er misfornøyd med kvaliteten på huden din og håret ditt? Alle dusjer er ikke det samme. Du kan optimalisere huden din og håret ved å følge visse regler.

  1. Kontroller at vanntemperaturen er helt riktig

Varmt vann er best hvis du vil ha en behagelig dusjopplevelse uten å tørke ut huden. Men unngå å bruke varmt vann som fjerner hudens naturlige oljer. Derfor er det beste du kan gjøre for huden din under dusjen å bruke lunkent vann.

  1. Børst håret før det blir våt

Hvis du vil gjøre håret ditt våt, bør du børste det på forhånd. Børst deretter forsiktig håret ditt etter at du er ferdig.

  1. Bruk sjampo grundig

I løpet av sjamponering, må du være sikker på at produktet dekker alt jevnt – ikke bare hell den over hodet. Du kan også kjøpe vitaminer for håret. En stor del av å få fint hår er nemlig å spise de riktige vitaminene. For hud, hår og negler kan det gjøre en stor forskjell å spise alle de nødvendige vitaminene.

F.eks. svake og tynne negler er et eksempel på næringsstoffer, man bør spise, så hvis du vil ha vakre negler, handler det alltid om å finne de riktige vitaminene som kan gjøre en forskjell for neglene dine. Det er spesielt vitamin B6 og B12 sammen med sink som kan gjøre en stor forskjell for neglene og håret ditt.

  1. Ikke la balsam sitte lengre enn planlagt.

La ikke balsam sitte lenger ettersom dette ikke gjør noe forskjell. Balsam virker umiddelbart fordi håret sveller fra vannmolekylene og dette tillater ikke balsam å trenge lenger inn i håret. Den største fordelen med balsam er at håret har en glatt overflate som beskytter håret. Bruk også bare en dypvirkende balsam eller hårmaske én gang i uken.

  1. Rens huden grundig

Såpe er god og kan deles hvis det er nødvendig, men det kan absolutt ikke badesvamper. De kan nemlig ha bakterier, mugg, gjær og en rekke andre ubehagelige ting. Derfor er det bedre å bruke håndklær, som f.eks. disse håndklær fra Georg Jensen når du vasker ansiktet ditt, slik at du kan erstatte dem regelmessig.

  1. Skyll håret med kaldt vann

Akkurat som med ansiktet, vil varmt vann åpne opp hårsekkene og kaldt vann forsegler dem igjen. Kaldt vann forsegler hårsekkene og fremmer dermed skinnende hår. Varmt vann tørker i stedet håret ditt, så skyll med så kaldt at du kan. Hva du spiser er også viktig for å forbedre hårkvaliteten, og du kan lese mer om det på ernaeringtid.no.

  1. Smør med lotion på en gang

Smør huden med lotion direkte, selv om den fortsatt er fuktig. Dette sikrer at vannet når huden og fukter bedre. Kroppen er umiddelbart etter en dusj perfekt for smøring med fuktighetsgivende hudkrem – det hjelper deg med å få mest mulig ut av formelen.

Related Post

Alt du må vite om E-sigaretter

Alt du må vite om E-sigaretter

E-sigaretter er elektriske sigaretter som fordamper vann istedenfor å forbrenne tobakk, noe som gjør at det er et mye sunnere…