Senger og lamper

Senger og lamper

Man bruker den meste av tiden hjemme i sengen. De fleste av oss må jobbe ca. 8 timer. Det tar tid å komme seg på og fra jobb. Det vil si at man bruker mer tid i sengen når man er hjemme enn nødvendigvis i våken tilstand. Det er derfor viktig at man har gode senger. Hva er en god seng og hva er gode senger? En god seng bør tilrettelegge for god søvn. En seng kan være myk og en seng kan være hard. Om man ønsker harde eller mye senger spørs jo etter hva man selv ønsker eller hva man selv trenger. Du kan finne seng her.

Rygg, nakke og skuldre er avhengige av den riktige sengen for å slappe av. Er man ikke avslappet i disse kroppsdelene kan man ofte få plager i løpet av dagen. Plager vil man jo ikke ha.

En seng kan ha forskjellige lengder. Noen er 2 meter lange, mens andre er noe lengre. De kan også ha forskjellig bredde. Dette fordi noen ønsker å bredere for å slippe og sove altfor tett.

Lys er viktig på soverom. Lys kan brukes til å lese om kvelden, men også lyse opp et rom om dagen. Lys er viktig for å sette stemningen, men også for å gi full oversikt over rommet. Lys kan også brukes for å gi bedre søvn. Det brukes nå lys i fly for å forbedre passasjerers nattesøvn på fly. Lampemesteren har et stort utvalg av lamper.

Det er også viktig med riktig luftkvalitet på soverommet for å gi riktig oksygennivå. Man trenger oksygen for å sove godt og for å sove lenge nok. Det optimale er ikke nødvendigvis hvor lenge man sover totalt per døgn, men antall sammenhengende timer med søvn om natten. 4-5 timer med sammenhengende søvn er veldig bra og man kan klare seg lenge på det. Noen trenger ikke mer enn dette. Andre trenger mer søvn og deretter flere sammenhengende timer med søvn for å fungere optimalt i løpet av arbeidsdagen.

Det man trenger å passe på er derfor at man har en riktig madrass for riktig nattesøvn. At man har riktig belysning og at man har riktig oksygennivå. Det er bare å lukke opp vinduer på soverommet slik at man får full gjennomlufting. Et siste moment er ro. Man må huske på at man får riktig mengde ro – at man ikke blir forstyrret i natten. Har man en partner eller en romgjest som snorker er det verdt å ta frem øreproppene.

Related Post