Tavler med ny vri

Tavler med ny vri

Et «whiteboard» er fortsatt vanlig på mange arbeidsplasser for å gi informasjon og lage skisser og tegninger. Fra den eldre versjonen «blackboard» som man brukte tidligere med kritt og svamp, brukes «whiteboard» med vannbasert tusj som kan vaskes av etter bruk og tavlen kan brukes på nytt igjen. Den kan også kombineres med en flippover blokk som man da kan skrive på ark for ark.

Møtevirksomhet

En dag kommer det mange potensielle nye kunder og en flott PowerPoint presentasjon er alltid supert å ha, slik som dere presenterer firmaet for alle nye kunder. Men det er ikke alltid ting går som det skal, og i dag var det en som glemte maskina si hjemme, ja den med PowerPoint presentasjonen på. Det meste av innholdet hadde dere terpet på lenge, så stoffet kunne dere godt, og dere var vel vante med å bruke whiteboard som dere hadde på alle interne møter uansett. Så sammen med to andre kollegaer fikset dere presentasjonen utmerket. Med ulike farger, stødig hånd og dog noen forenklede grafer, men hvor dere da tilføyde ytterligere med verbal presentasjon, fikk dere denne dagen enda flere kunder med på laget.

Bruksområder

En slik whiteboard tavle kan være kjekk for å skrive ned ideer og forslag i en brainstorming med kollegaer, men kan notere stemmer ved en avstemning om valg av for eksempel verneombud, lage raske skisser eller overslag eller rett og slett skrible på for å få ut frustrasjon. Eller skrive en melding til kollegaer med ønske om en god dag eller god helg. Det følger gjerne med tusjer i ulike farger, og her er det bare fantasien som setter begrensninger.

Priser varierer på ulike tavler

Tavlene kommer til noen hundrelapper til noen få tusen kroner. Noen tavler er også designet slik at man kan bruke dem som oppslagstavler i en resepsjon eller inngangspartier til et hotell. Det gir en egen atmosfære men håndskrevet oppslag. De kan være laget i herdet glass.

Tilbehør

Bortsett fra tusjer er det andre ting som kan være kjekke å ha til tavlen deres.En tavlevisker for eksempel, den er magnetisk slik at den henger på tavlen, og dermed lett og holde styr på.

Magneter til å feste på tavlen kan være kjekt å ha for å fremvise et bilde eller skisse.En penneholder for tusjer og penner er greit å ha, samt flippover og tavle med skapdører så man skaper en ryddig framtoning.

Et whiteboard kan enten henges opp på veggen eller stå på stativ foran klassen eller forsamlingen. Stativet kan ha hjul eller justerbare bein slik at man kan flytte det rundt eller ta det med videre inn i et annet rom.

Tavler for å skrive ned informasjon er noe alle bedrifter og skoler kan trenge som et supplement for hovedtavlen eller PowerPoint. Den gjør det enkelt å gi korte beskjeder på, sette opp avtaletidspunkter eller bare å skissere en skisse på.

I møterommet gir et whiteboard en god atmosfære og mulighet for et flott førsteinntrykk for de nye bekjentskapene.

Related Post

Status for norsk industri i 2020

Status for norsk industri i 2020

Historien til norsk industri går langt tilbake. Landets faktiske industrialisering begynte allerede på 1840-tallet, men Norge kunne bare kalle seg…