Tips til årets bilferie

Det er deilig å planlegge ferie. Mange ganger er det planleggingen av årets eventyr som får deg gjennom de kalde, lange og mørke vinterdagene. Det er ganske mange nordmenn som bruker bilen når de skal på feire. Dette gjelder både de som legger ferien til familie som bor på en annen kant av landet, de som skal på hytte eller sommerhus samt de som elsker å reise nedover i Europa.

Det økonomsiske aspektet

Det koster å reise på bilferie, og det koster å gjøre bilen klar. I tillegg må du tenke på forsikring, mat og drikke, drivstoff og overnatting. Bommer og ferger er andre utgifter. Trenger du hjelp med det økonomiske er Mony.no en sammenligningsside som hjelper deg med å finne billige lån. Du søker selv på nettet etter å ha funnet den banken som er best for deg.

Det skal være hyggelig med ferie, og det er kjedelig å bekymre seg over økonomien. Sett opp et budsjett for turen der du tar med absolutt alt, så har du bedre kontroll. Det vil antagelig gjøre at du føler deg roligere når det kommer til pengene.

En egen frihet

Bilferie gir en egen frihet. Du kan starte når du vil, stoppe når du vil og kjøre akkurat dit du måtte få lyst til der og da. Det lønner seg kanskje likevel å legge en aldri så liten plan, i alle fall om du skal være hjemme igjen på et visst tidspunkt. Dersom du ikke har med campingvogn eller telt kan det være greit å bestille noen hoteller underveis. Det kan fort bli fullt, og det er kjedelig å stå om kvelden uten et sted å sove.

Det er også mange andre ting det er smart å tenke på før du legger ut på tur. Det kan lønne seg å ha bilen på service først for å sjekke at alt er klart til langtur. Du bør også sørge for å ha førstehjelpssaker og den gule vesten klar i tilfelle det skjer noe eller du må ut å skifte dekk. Det finnes flere andre land en Norge som har bompenger. Hos noen av disse kan du bruke kort, mens hos andre må du ha mynter klare. 

Gjør deg kjent med lover og regler

Vikeplikt fra høyre gjelder ikke over alt. Mange land praktiserer forkjørsretten og i andre land er de glade i å bruke hornet for å gi signaler. I enkelte land har ikke barn lov til å sitte foran, og i andre land er det forbudt med mobil. Det stilles også ulike krav til promillegrensen samt hvilke filer du kan ligge i dersom du kjører på en motorvei med flere felter. Det lønner seg å lese seg litt opp på hva som gjelder i det eller de landene du skal til.

Litt underholdning på veien

Mange timer på veien kan fort bli kjedelig, så ikke glem å legge inn litt underholdning. Dette kan være en utmerket anledning til å få hørt på de bøkene du ikke har rukket å lese enda, lytte til musikk eller komme ajour med alle podcaster. Har du med deg barn kan disse se på film eller dere kan ha morsomme leker. Klassikeren med å telle gule biler eller antall campingvogner går aldri av moten!

Da gjenstår det ikke annet enn å ønske en riktig god tur. Kjør etter forholdene og ta deg god tid slik at dere kan nyte opplevelsen!

Related Post