Tørketrommelen-maskinens kjerne

Tørketrommelen-maskinens kjerne

I denne teksten belyser jeg temaer rundt selve trommelen. Jeg kommer også inn på motor og praktisk informasjon.

Skånetrommelen

Alle tørketromler har tromler, men ikke alle tromler skåner tøyet ditt. Overflaten i trommelen varierer. Man kan få tak i maskiner med skånetrommel der veggen har et sammenhengende rutemønster som mest av alt minner om strukturen i honning. Denne strukturen gir en bedre luftspredning og framskynder tørkingen.

Maskiner med disse tromlene sliter mindre på klærne og fargene blir bedre bevart. I tillegg gjør det tøyet lettere å stryke.

Reverserende trommel

En reverserende trommel betyr at trommelen veksler på hvilken vei den dreier. Tøyet kastes rundt i trommelen parallelt med tørkeprosessen. Dette gjør tørkingen raskere og sørger for at klærne blir mindre slitt. Det er også energivennlig.

Belyst trommel

Er det lys i trommelen? I så fall er det mulig å titte inn i trommelen for å se at man får tømt maskinen ordentlig. Et slikt lys kan være smart å ha dersom tørketrommelen står i et nokså mørkt rom.

Det finnes mange rustfrie tørketromler. Det ligger i ordet at dette kan være kjekt å ha. Man bør være ekstra oppmerksom på at trommelen faktisk er rustfri da tørketrommelen til stadighet utsettes for fukt.

El-Motor med børste

Enhver tørketrommel må ha en motor for å fungere. Motoren styrer rotasjonen og viftene.

Det finnes motorer med og uten børster. Motorer med børster er utsatt for slitasje. Et typisk symptom for feil på en børste er en knurrelyd. Ved feil på børsten må hele motoren byttes ut.

Børsteløs motor

En tørketrommel uten børste har stor betydning for levetiden til motoren. En børsteløs motor går mer stille og bruker mindre energi. På markedet er det mulig å få slike motorer med garantier lengre enn fem år.

Vekt og størrelse

Maskinene veier fra 25 til 60 kg og jo mer de veier, jo stødigere står maskinen.

En stor trommel er å foretrekke. Kapasiteten på maskinene varierer fra seks til ti kg. I størrelse er de fleste like store, med bredde på 60 cm og høyde på 80 cm. Dybden kan variere fra 50 til 70 cm.

Bruk av maskinen

Er det lett å forstå maskinens ulike program og er knappene lette å bruke?

Kan du se resttiden i egen indikator? Blir du varslet når maskinen er ferdig?

Blir du varslet når kondensatoren er full? Blir du varslet når filtrene er tette?

Det er mange ting inni maskinen vi ikke kan påvirke. Når en del ryker så ryker den. Men så er det enkelte ting vi kan og bør passe på selv som er en del av vårt vedlikeholdsansvar. Og dersom vi ikke varsles av lyder når det er tid for vedlikehold, så trenger vi gode rutiner. Filterrutiner. Dette er vårt vedlikeholdsbidrag.

Finn din tørketrommel i Skousen

Related Post